Trots op onze geschiedenis

Van ambachtelijke drukkerij tot industrieel bedrijf

Roularta Printing drukt al sinds 1954 kranten en magazines. Vanaf die prille beginperiode is de ambachtelijke drukkerij uitgegroeid tot de grootste en meest toonaangevende offsetdrukkerij van België. Roularta Printing investeert voortdurend in de meest geavanceerde en energiebesparende technologieën. Hierbij enkele highlights uit de laatste jaren…

2005-2010

2006 is een belangrijke mijlpaal voor Roularta Printing.

In dat jaar starten de werken voor de bouw van een gloednieuwe drukkerij. De nieuwe productiehal van 19.500 m2 biedt onderdak voor onder andere de nieuwe Colorman met een unieke capaciteit van 64 pagina’s in broadsheet en maar liefst 128 pagina’s in tabloid. Daarnaast worden nog twee nieuwe magazinedrukpersen geïnstalleerd, één 72 pagina-pers en één 16 pagina-pers. In de afwerking maakt een nieuwe, bijkomende verzamelmachine zijn opwachting.

historiek-image

2010-2015

In 2011 volgen andermaal aanzienlijke investeringen.

Twee oude magazinedrukpersen worden uit dienst genomen en vervangen door een gloednieuwe MAN Lithoman 72. De nieuwe drukpers levert niet alleen een significant energetisch voordeel, maar laat ook toe om sneller en efficiënter te werken en een hoger rendement te halen.

historiek-image

2015-2020

In 2019 investeert Roularta Printing opnieuw in een state-of-the-art MAN Lithoman IV 72 magazinedrukpers.

Met een substantieel hogere output, lagere emissie en aanzienlijk gereduceerd energieverbruik, past de nieuwe Lithoman perfect in onze visie waarbij duurzaamheid centraal staat. In de afwerking wordt er geïnvesteerd in diverse verzamel- en blistermachines én in technologie voor de afwerking van magazines met een rechte rug.

historiek-image

2020-Heden

Oog op de toekomst.

Roularta Printing investeert als eerste drukkerij in de Benelux in een papierwrap-installatie voor het verpakken van drukwerk in duurzame papierwikkels in plaats van ecologisch belastende plasticfolie. De capaciteit in de afwerking wordt uitgebreid met een nieuwe verzamelstraat en er wordt stevig ingezet op het verder automatiseren van de verpakkingsoperaties.

historiek-image
Deze site is geregistreerd op wpml.org als ontwikkelingssite.