18/03/2024
Girl power bij Roularta Printing

Roularta Printing streeft naar een inclusieve en diverse werkomgeving, waar alle medewerkers gelijke kansen krijgen. Sidney Taverne is een perfect voorbeeld van deze toewijding. Ze is 19 jaar jong en maakt nu al deel uit van de vaste ploeg aan de Lithoman 72. Studeren deed Sidney aan het VTI in Brugge, waar ze anderhalf jaar geleden afzwaaide in de richting Print Media. Het verhaal van een rijzende ster aan de Roeselaarse drukpers.

De eerste job
“Mijn job bij Roularta Printing is meteen ook mijn eerste, echte job”, vertelt Sidney. “Ik heb spontaan gesolliciteerd via de website. Ik woon in de buurt en wist dat hier een drukkerij is, al kende ik Roularta Printing niet echt goed. Tijdens mijn sollicitatie nam Marnik Lein (Production Manager Rotation) me op sleeptouw doorheen de drukkerij en diezelfde dag kreeg ik bericht dat ik kon beginnen. De eerste twee maanden werkte ik via interim. Daarna volgde tweemaal een contract van 6 maanden en nu ben ik vast aan de slag”.

Mijn ambitie? Drukker worden
En wat doe je zoal in de drukkerij, Sidney? “Ik ben voornamelijk aan de slag met het in- en uitrijden van de printrollen en het uitpakken, dat is het stapelen van de bundels op pallet. Daarnaast help ik ook bij het klaarzetten van de drukpers. Ik leg de drukplaten op, poets de vochtrollen en help bij het doorsteken van het papier. Het klaarzetten vind ik zeker het leukste. Dat leunt het dichtste aan bij het echte drukken. Later wil ik ook graag drukker worden. Ik vind het zeer interessant om drukwerk te beoordelen en kleur in te stellen.”

Goed contact. Fijne sfeer
Naast de inhoud van de job, vindt Sidney ook het contact met de collega’s heel leuk. “We werken in drie ploegen: de namiddag, de vroege en de nacht. Mijn shift wisselt elke week wat maakt dat ik in contact kom met verschillende medewerkers. Iedereen komt goed overeen en de sfeer zit goed.” Als 19-jarige is Sidney de eerste, de jongste en voorlopig ook de enige vrouw in de ploeg. “Ik krijg wel eens de vraag of het niet vreemd is dat er geen andere vrouwen in mijn ploeg zitten, maar eigenlijk merk ik daar niets van. Bovendien, ze hebben jonge mensen nodig hé.” Sidney wil haar job ook graag aanbevelen. “Ik kan het werk zeker aanraden, maar het moet je wel interesseren. Anders kan het, vooral ’s nachts, wel wat moeilijk worden om wakker te blijven.”

 

Collega’s Sydney (links) & Cyrianna (rechts)

Vragen? Neem contact op
Deze site is geregistreerd op wpml.org als ontwikkelingssite.