12/05/2023
Papier onthaast

Zodra er bij Roularta Printing een opdracht binnenkomt, staat er een orderbegeleider klaar om die bestelling van begin tot eind in goede banen te leiden. Peter Hudders is een van de zeven orderbegeleiders binnen het bedrijf: “In het productieproces van een magazine ben ik het centrale aanspreekpunt. Ik heb met iedereen contact die iets met het order te maken heeft. Dat begint bij de wensen van de klant en dat eindigt bij de levering in de winkel.”

Eén groot team van specialisten
Bij de productie van een magazine zijn ongelooflijk veel mensen betrokken. Het is een aaneenschakeling van expertises. Peters werk bestaat eruit om het order in zijn juiste vorm te gieten, iedere stap hierin op te volgen en al die specialismen op het juiste moment in te schakelen. “Iedereen is expert binnen zijn eigen branche. Ik geniet van die vakkennis. De drukker die de finesses van zijn drukpers zo goed kent, dat hij precies kan vertellen of iets mogelijk is of niet – of hoe we dat dan wél kunnen bereiken. De planner die aangeeft of de productie haalbaar is binnen de gestelde tijd. Of de transporteur die ervoor zorgt dat de pallets met magazines onbeschadigd bij de klant terechtkomen. Alle schakels zijn nodig om de kwaliteit te leveren die we voor ogen hebben.”

En die kwaliteit is hoog. Niet alleen bij de mensen binnen Roularta Printing, maar ook bij de partijen met dewelke ze samenwerken. “Je voelt dat iedereen hetzelfde doel heeft: het beste van zichzelf geven om tot een topproduct te komen waar onze klant heel tevreden mee is. Als dat dan lukt en ik uiteindelijk de magazines in de winkel zie liggen, dan voel ik me heel trots. Elke week weer.”

De drukkerij draait elke dag van de week, dag en nacht.
Roularta Printing is 24/7 in bedrijf. Er gebeurt ‘s nachts in de drukkerij evenveel als overdag. “Meestal gaat het goed en volgens plan. Maar het komt voor dat de planning er in de ochtend anders uitziet dan werd voorzien, omdat er zich ‘s nachts een onverwachte situatie heeft aangediend. Dan grijpen we direct in en nemen contact op met alle partners om alsnog alle deadlines te halen. Aan mij de taak om met iedereen te communiceren en alles in goede banen te leiden.”

Gezonde stress
Peter benadrukt de optimistische sfeer binnen Roularta Printing. “Als er iets hapert, gaan we samen meteen op zoek naar de oplossing. Als een hecht team bekijken we in elke situatie hoe we tot de beste oplossing kunnen komen. Zo wordt elk probleem een spannende uitdaging. Als we er dan uitkomen, heeft iedereen een tevreden gevoel. Een glimlach – want het is gewoon wéér gelukt. Gezonde stress noem ik dat.”

 

 

Drukwerk in de digitale wereld
De digitale wereld neemt steeds meer plek in. Is er nog wel ruimte voor drukwerk en papier? “Tijdens meetings ervaar ik telkens weer een heel positieve toekomstvisie. We blijven investeringen doen, ook op de lange termijn, en we worden op Europees niveau enorm gerespecteerd. Ik geloof echt in de visie dat papier niet verdwijnt. Natuurlijk zien we dat de vraag afneemt, maar met onze week- en maandbladen hebben we sterke producten in huis, met een vast abonnementspubliek. Mensen zullen altijd blijven lezen. Een magazine dat op tafel ligt, de weekendkrant die tijdens het ontbijt van hand tot hand gaat – dat zal blijven bestaan. Daar ben ik van overtuigd.”

Papier onthaast
Peter ziet in drukwerk een kwaliteit die het digitale niet kan bieden. “Op de smartphone is alles vluchtig. Online content zit vol triggers, waardoor je blijft scrollen en niet tot rust komt. Dat hoge tempo houden we niet vol. Zodra je een papieren magazine of krant openslaat, is die druk weg. Dat is de meerwaarde: lekker bladeren. Papier laat je echt even in je eigen wereld zakken om je in alle rust te verdiepen in een artikel. Met een kopje koffie erbij, of een aperitief. Papier onthaast, en dat zal altijd blijven.”

Hoge kwaliteit, in product en service
Naast de productie van de eigen week- en maandbladen, is Roularta Printing gespecialiseerd in het drukken van brochures, kranten, luxe magazines, … voor externe klanten. “Bij deze klanten is niet altijd de nodige expertise aanwezig. Daar begeleiden we hen bij. We letten op de beelden, of die niet te licht of te donker zijn. De opmaak van de pagina’s houden we in het oog, zodat er bijvoorbeeld geen tekst of beeld buiten het drukformaat staat. Naast de productie bieden we bij Roularta dus een volledig servicepakket. Alleen zo komen we tot het resultaat dat de klant en ook wijzelf voor ogen hebben.”

Het summum van tevredenheid
Het is duidelijk dat iedereen bij Roularta Printing naar topkwaliteit streeft. “Als de klant tevreden is met de publicatie, dan is de productie voor ons geslaagd. Daar doen we het voor. Soms bellen klanten zelfs een lange tijd nadien, om ons nog een keer te bedanken voor de samenwerking. Ik vind dat heel bijzonder. Het is voor mij het summum van tevredenheid.”

Vragen? Neem contact op
schrijver foto
Peter Hudders
Planning & Orderbegeleiding
Deze site is geregistreerd op wpml.org als ontwikkelingssite.